Meer weten? info@buurtschaphetburgje.nl
Bekijk de woningen

De architect aan het woord

Om de aangename en typerende dorpse karakteristieken van Odijk te behouden is gekozen voor een uitbreiding in de vorm van een buurtschap. Buurtschap Het Burgje wordt gekenmerkt door de waardering van de specifieke reeds aanwezige landschappelijke kwaliteiten. Het archeologisch-historische rijke verleden en de nu kenmerkende ontspannen sfeer van boomgaarden in het groene landschap worden gekoesterd en blijven karakteristiek in het nieuwe buurtschap.

Wegen, voetpaden, erfgrenzen en openbaar groen zijn met zorg vorm gegeven, zodat ze een eenheid vormen en overgangen vanzelfsprekend, en misschien wel ongemerkt, plaatsvinden. Die auto is hier te gast, veiligheid van jong tot oud gaat boven alles. De woningblokken krijgen op de erfgrens groene hagen die in hoogte naar de achtertuin op lopen. Dit geeft de gewenste privacy richting de achtertuinen en eenheid en rust naar de voortuinen. Geen mengeling aan schuttingen, maar een groene overgang van openbaar naar privé.

De woningen langs de boomgaard wisselen in oriëntatie en kapvorm. De positionering van de woningen ten opzichte van de rooilijn varieert waardoor woningen niet in één lijn liggen, maar verspringen per kavel. De verschillende zichtlijnen die zo ontstaan, zijn kenmerkend voor de eigentijdse- en dorpse uitstraling.

De woningkeuze is royaal, van ruime eengezinswoning in een rij tot unieke vrijstaande woningen op ruime kavels. Maar ook de woningtypes worden gekenmerkt door een grote variëteit. Dat komt niet alleen door de woninggrootte, maar met name door het materiaalgebruik en de verfijnde detaillering van kozijnopeningen en dakranden.

De metselwerk details met rollagen en uitgemetselde lagen geven de gevels de gewenste extra verfijning en kleinschaligheid. De woningen worden gemetseld in zowel warme donkere- als lichte steencombinaties. Maar ook wit keimwerk en donker rabat wordt gebruikt. Voordeuren zijn makkelijk vindbaar geaccentueerd met individueel herkenbare gemetselde kaders en luifels. Erkers verfraaien de gevel en geven de gelegenheid de straat in te kijken. De eerste bewoners van Buurtschap Het Burgje kiezen naast een eigen voordeur ook een eigen gevelornament. Én iedere woning krijgt een kenmerkende eigen muursteen ontworpen door beeldhouwer Ton Mooy en op de locatie zelf gemaakt door de mensen van Reinaerde. Deze mensen onderhouden overigens ook de historische boomgaard van Buurtschap Het Burgje.

Het is gewoon fijn wonen. Iedere dag weer genieten van je eigentijdse huis, je buren, je medebewoners, het groen en alle mooie en leuke dingen van Buurtschap Het Burgje!

Roald van den Bedem, AGNOVA Architecten

Veelgestelde vragen

De veelgestelde vragen hebben wij hieronder voor jou inzichtelijk gemaakt.

Algemeen

Hoe gaat de aankoop van een woning in project in zijn werk?

Buurtschap Het Burgje wordt in 3 fasen verkocht. Als je je ingeschreven hebt, neemt de makelaar contact met je op.

Hoe weet ik in welke prijsklasse ik kan kopen en wat dat per maand gaat kosten?

Wij werken samen met de onafhankelijke hypotheekadviseurs Halbertsma van den Boom en Hanno om jouw financiële mogelijkheden inzichtelijk te maken. Halbertsma van den Boom regelt alles voor je hypotheek; van het advies tot en met de overdracht bij de notaris. Kijk op hvdb-online.nl of neem direct contact op via odijk@hvdb-online.nl Hanno geeft hypotheekadvies van ervaren adviseurs. Voor het afsluiten van je hypotheek doe je zoveel mogelijk zelf, wat zorgt voor aantrekkelijke tarieven. Kijk op hanno.nl voor meer informatie.

​Is in Buurtschap Het Burgje een woning zonder gas mogelijk?

Voor het plan Buurtschap Het Burgje hebben wij de omgevingsvergunning aangevraagd voordat het gasloos bouwen verplicht werd. Uw woning heeft in de basis een gasaansluiting en een CV-ketel met een CW4-waarde. Wil jij wonen in de meest groene woning van dit moment? In Buurtschap Het Burgje is een woning zonder gas mogelijk! Bij de opties veranderd dan het volgende: de CV-ketel vervalt en de woning wordt niet op het gasnetwerk aangesloten waardoor uw kosten van vastrecht voor wat betreft gas komen te vervallen.

Zelf samenstellen

Is het mogelijk om meer aansluitpunten en spotjes toe te voegen?

Ja, dat is mogelijk. In het pluspakket kan het aantal elektrapunten worden vergroot en is het mogelijk om spotjes te kiezen in het plafond van de woonkamer en de badkamer.

Wat zijn mijn opties in het zelf samenstellen van een eigen woning?

Je kunt kiezen uit een rijke selectie van zorgvuldig ontworpen opties. Het complete aanbod van beschikbare opties, inclusief de prijzen, vind je in het optieboek dat bij verkoop online te vinden is.

Hoe weet ik wat de beste opties voor mijn situatie zijn?

Onze woonconsulent helpt jou graag met het kiezen van de voor jou meest ideale opties en het verder samenstellen van je woning.

Hoeveel tijd heb ik om mijn keuzes te maken?

In overleg wordt er een uiterlijke datum afgesproken waarop je jouw keuzes moet hebben gemaakt. Na verval van deze datum zijn de keuzes definitief en worden ze doorgegeven aan de fabriek.

Keukenindelingen

Is het mogelijk een eigen keuken te kiezen?

Voor alle woningen zijn vooraf keukenindelingen ontworpen. Je kan zelf kiezen welke keukenopstelling jij het mooiste vindt.

Worden de woningen verkocht inclusief een standaard keuken?

De rijwoningen Stella X en Stella XL worden verkocht inclusief een standaard keuken. Bij alle andere woningen is er geen keuken meegenomen en moet je rekening houden met extra kosten.

Wie is jullie keukenleverancier?

Wij werken samen met keukenleverancier Voortman Keukens.

Badkamer

Is het mogelijk een eigen badkamer te kiezen?

Je kan kiezen uit verschillende badkamer varianten en zo bepalen wat het beste bij jou of jouw gezin past. Naast de basisindeling is er keuze uit diverse varianten tot uitbereiding

Worden de woningen verkocht inclusief een standaard badkamer?

De woningen worden opgeleverd inclusief badkamer en toilet met sanitair en tegelwerk.

Is het mogelijk de badkamer casco op te laten leveren?

De mogelijkheid bestaat om de badkamer inclusief de aansluitpunten conform een van de indelingsvarianten casco op te laten leveren. Tijdens de realisatie is het echter niet meer mogelijk om af te wijken van de door ons voorgelegde indelingsvarianten.

Mis niks!

Wil je op de hoogte blijven? Volg nu de nieuwste ontwikkelingen van Buurtschap Het Burgje door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!
Ja, stuur mij de nieuwsbrief!