Meer weten? Mail Boris Boris@buurtschaphetburgje.nl
Bekijk de woningen

Het concept

Buurtschap Het Burgje bestaat uit 141 woningen die gelegen zijn rondom één van de centrale groene hotspots. Het beste van beide werelden is de basis van het Buurtschap.

Genieten van landelijk wonen met het veelzijdige dorp Odijk binnen handbereik en de vruchten plukken van alle mogelijkheden en faciliteiten die de stad Utrecht biedt. Het ene moment in hartje Utrecht gezellig uit eten, het andere moment de rust en privacy van het Buurtschap. Ruimte voor de kinderen om vrijuit te spelen en te genieten van de wijde vergezichten. Duurzaamheid is geen 'groen sausje', maar een vaste basis die volledig verankerd is in het concept.

Een landelijk Buurtschap met twee unieke hotspots: Het Burgje en de Heuveltjes. In beide hotspots staat de rijke geschiedenis en de relatie met het omliggende landschap centraal. Deze markante en grote openbare ruimte biedt niet alleen ruimte voor, maar zorgt er ook voor dat het archeologische 'archief' bewaard kan blijven. Want de Buurtschap ontleent haar identiteit niet alleen aan de karakteristieke openbare ruimtes en levendige mix van functionaliteiten van Het Burgje, maar ook aan de dorpse en warme architectuur.

Concept 1
Concept 2

Het Burgje

We renoveren de monumentale krukhuisboerderij ‘Het Burgje' tot een bijzondere locatie met een multifunctionele bestemming. Zoals een bed&breakfast en een kinderdagverblijf. Wat er ook in komt: de boerderij vormt straks het warm kloppende hart van de wijk, waar contacten worden gelegd binnen het buurtschap, maar ook met de bewoners van het dorp Odijk. De aantrekkingskracht van deze ontmoetingsplek wordt nog eens vergroot door de naastgelegen, sfeervolle boomgaard. Samen vormen ze een bron van levendigheid.

De Heuveltjes

Speelveld de Heuveltjes verrijst op een authentieke plek met een historische waarde. 1971 jaar geleden vormde de Kromme Rijn de noordelijke grens van het Romeinse Rijk. Langs die grens ontstonden Romeinse nederzettingen. Hier, exact op deze locatie, lagen Romeinse grafheuvels en zijn allerlei archeologische vondsten gedaan. Het uiterlijk van het speelveld verwijst naar het verleden en is tegelijkertijd uitnodigend voor kinderen om te spelen in gras en met water.

Dit maakt het nog meer een echt dorps buurtschap: 

  • Behoud van de bestaande boomgaard, waardoor de plek zijn landelijke karakter van weleer behoudt.
  • Behoud van omringde houtwallen.
  • Elk huis en elke straat heeft zijn eigen persoonlijkheid door verspringende rooilijnen en nokrichtingen, warme architectuur en mix van woningtypes.
  • Straten met mooie gebakken klinkers welke zijn afgezoomd met hagen.
  • Voldoende parkeergelegenheid op straat en op eigen kavel.
Concept 3

Bepaal zelf hoe je woont

Dat jouw mening telt, nemen wij serieus. Wij hebben in het voortraject onze klanten door middel van gerichte enquêtes laten vertellen wat zij nu echt belangrijk vinden, zodat wij hier rekening mee kunnen houden tijdens het ontwerpen van de woningen. Door goed te luisteren hebben wij de mooiste opties van tevoren zorgvuldig uitgewerkt, zodat jij zelf kan kiezen uit onze rijke selectie van mogelijkheden hoe jij het liefste woont. Is het een grote woonkeuken, slapen op de begane grond of juist die ruimte slaapkamer met inloopkast? Heb je juiste behoefte aan een werkplek aan huis of is het eens eindelijk tijd voor een televisiekamer voor de kids? Jij bepaalt.

Hey, ik ben Boris

Heb je interesse in een woning? Bekijk alle woningen op de situatiekaart en vul het officiële inschrijfformulier in via jouw eigen account.

  • Als eerst op de hoogte als er info is over de woningen
  • Updates van de stand van zaken
  • Inspiratie rondom het gebied
Je hebt je al geregistreerd. Ga naar je accountpagina om je gegevens in te zien of ze te wijzigen.
Je kan me ook volgen op Instagram instagram.com/buurtschaphetburgje
of op Facebook facebook.com/buurtschaphetburgje