Meer weten? info@buurtschaphetburgje.nl
Bekijk de woningen

Het concept

Buurtschap Het Burgje bestaat uit 141 woningen die gelegen zijn rondom één van de centrale groene hotspots én nabij Utrecht. Het beste van beide werelden is de basis van het Buurtschap.

Genieten van landelijk wonen met het veelzijdige dorp Odijk binnen handbereik en de vruchten plukken van alle mogelijkheden en faciliteiten die de stad Utrecht biedt. Het ene moment in hartje Utrecht gezellig uit eten, het andere moment de rust en privacy van het Buurtschap. Ruimte voor de kinderen om vrijuit te spelen en te genieten van de wijde vergezichten. Duurzaamheid is geen 'groen sausje', maar een vaste basis die volledig verankerd is in het concept.

Een landelijk Buurtschap met twee unieke hotspots: Het Burgje en de Heuveltjes. In beide hotspots staat de rijke geschiedenis en de relatie met het omliggende landschap centraal. Deze markante en grote openbare ruimte biedt niet alleen ruimte voor, maar zorgt er ook voor dat het archeologische 'archief' bewaard kan blijven. Want de Buurtschap ontleent haar identiteit niet alleen aan de karakteristieke openbare ruimtes en levendige mix van functionaliteiten van Het Burgje, maar ook aan de dorpse en warme architectuur.

Concept 1
Concept 2

Het Burgje

We renoveren de monumentale krukhuisboerderij ‘Het Burgje' tot een bijzondere locatie met een multifunctionele bestemming. Zoals een B&B, vergader- en bijeenkomst ruimtes en een kinderdagverblijf. De boerderij vormt straks het kloppende hart van de wijk, waar contacten worden gelegd met de buurtschap en met bewoners van het dorp Odijk. De aantrekkingskracht van deze ontmoetingsplek wordt nog eens vergroot door de naastgelegen, sfeervolle boomgaard.

De Heuveltjes

Speelveld de Heuveltjes verrijst op een authentieke plek met een historische waarde. 1971 jaar geleden vormde de Kromme Rijn de noordelijke grens van het Romeinse Rijk. Langs die grens ontstonden Romeinse nederzettingen. Hier, exact op deze locatie, lagen Romeinse grafheuvels en zijn allerlei archeologische vondsten gedaan. Het uiterlijk van het speelveld verwijst naar het verleden en is tegelijkertijd uitnodigend voor kinderen om te spelen in gras en met water.

Dit maakt het nog meer een echt dorps buurtschap: 

  • Behoud van de bestaande boomgaard, waardoor de plek zijn landelijke karakter van weleer behoudt.
  • Behoud van omringde houtwallen.
  • Elk huis en elke straat heeft zijn eigen persoonlijkheid door verspringende rooilijnen en nokrichtingen, warme architectuur en mix van woningtypes.
  • Straten met mooie gebakken klinkers welke zijn afgezoomd met hagen.
  • Voldoende parkeergelegenheid op straat en op eigen kavel.
Concept 3

Bepaal zelf hoe je woont

Dat jouw mening telt, nemen wij serieus. Wij hebben in het voortraject onze klanten door middel van gerichte enquêtes laten vertellen wat zij nu echt belangrijk vinden, zodat wij hier rekening mee konden houden tijdens het ontwerpen van de woningen. Door goed te luisteren hebben wij de mooiste opties van tevoren zorgvuldig uitgewerkt, zodat er kon worden gekozen uit een rijke selectie van mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

De veelgestelde vragen hebben wij hieronder voor jou inzichtelijk gemaakt.

Algemeen

Hoe gaat de aankoop van een woning in project in zijn werk?

Buurtschap Het Burgje wordt in 3 fasen verkocht. Als je je ingeschreven hebt, neemt de makelaar contact met je op.

Hoe weet ik in welke prijsklasse ik kan kopen en wat dat per maand gaat kosten?

Wij werken samen met de onafhankelijke hypotheekadviseurs Halbertsma van den Boom en Hanno om jouw financiële mogelijkheden inzichtelijk te maken. Halbertsma van den Boom regelt alles voor je hypotheek; van het advies tot en met de overdracht bij de notaris. Kijk op hvdb-online.nl of neem direct contact op via odijk@hvdb-online.nl Hanno geeft hypotheekadvies van ervaren adviseurs. Voor het afsluiten van je hypotheek doe je zoveel mogelijk zelf, wat zorgt voor aantrekkelijke tarieven. Kijk op hanno.nl voor meer informatie.

​Is in Buurtschap Het Burgje een woning zonder gas mogelijk?

Voor het plan Buurtschap Het Burgje hebben wij de omgevingsvergunning aangevraagd voordat het gasloos bouwen verplicht werd. Uw woning heeft in de basis een gasaansluiting en een CV-ketel met een CW4-waarde. Wil jij wonen in de meest groene woning van dit moment? In Buurtschap Het Burgje is een woning zonder gas mogelijk! Bij de opties veranderd dan het volgende: de CV-ketel vervalt en de woning wordt niet op het gasnetwerk aangesloten waardoor uw kosten van vastrecht voor wat betreft gas komen te vervallen.

Zelf samenstellen

Is het mogelijk om meer aansluitpunten en spotjes toe te voegen?

Ja, dat is mogelijk. In het pluspakket kan het aantal elektrapunten worden vergroot en is het mogelijk om spotjes te kiezen in het plafond van de woonkamer en de badkamer.

Wat zijn mijn opties in het zelf samenstellen van een eigen woning?

Je kunt kiezen uit een rijke selectie van zorgvuldig ontworpen opties. Het complete aanbod van beschikbare opties, inclusief de prijzen, vind je in het optieboek dat bij verkoop online te vinden is.

Hoe weet ik wat de beste opties voor mijn situatie zijn?

Onze woonconsulent helpt jou graag met het kiezen van de voor jou meest ideale opties en het verder samenstellen van je woning.

Hoeveel tijd heb ik om mijn keuzes te maken?

In overleg wordt er een uiterlijke datum afgesproken waarop je jouw keuzes moet hebben gemaakt. Na verval van deze datum zijn de keuzes definitief en worden ze doorgegeven aan de fabriek.

Keukenindelingen

Is het mogelijk een eigen keuken te kiezen?

Voor alle woningen zijn vooraf keukenindelingen ontworpen. Je kan zelf kiezen welke keukenopstelling jij het mooiste vindt.

Worden de woningen verkocht inclusief een standaard keuken?

De rijwoningen Stella X en Stella XL worden verkocht inclusief een standaard keuken. Bij alle andere woningen is er geen keuken meegenomen en moet je rekening houden met extra kosten.

Wie is jullie keukenleverancier?

Wij werken samen met keukenleverancier Voortman Keukens.

Badkamer

Is het mogelijk een eigen badkamer te kiezen?

Je kan kiezen uit verschillende badkamer varianten en zo bepalen wat het beste bij jou of jouw gezin past. Naast de basisindeling is er keuze uit diverse varianten tot uitbereiding

Worden de woningen verkocht inclusief een standaard badkamer?

De woningen worden opgeleverd inclusief badkamer en toilet met sanitair en tegelwerk.

Is het mogelijk de badkamer casco op te laten leveren?

De mogelijkheid bestaat om de badkamer inclusief de aansluitpunten conform een van de indelingsvarianten casco op te laten leveren. Tijdens de realisatie is het echter niet meer mogelijk om af te wijken van de door ons voorgelegde indelingsvarianten.

Mis niks!

Wil je op de hoogte blijven? Volg nu de nieuwste ontwikkelingen van Buurtschap Het Burgje door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!
Ja, stuur mij de nieuwsbrief!