Meer weten? info@buurtschaphetburgje.nl
Bekijk de woningen

Duurzaamheid 

Op zo’n landelijke locatie als Buurtschap Het Burgje is duurzaamheid uiteraard verankerd in het ontwerp van de woningen. Zo zijn alle woningen energiezuinig met de optie voor gasloos. Dat is niet alleen heel goed voor het milieu. Het zorgt ook nog eens voor lagere energielasten en een comfortabele woning.

Comfortabele woningen

Denk aan PV-panelen op het dak, uitstekende isolatie, veel daglicht en volop verse lucht. De woningen zijn uitgerust met slimme installaties zoals een ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Het ventilatiesysteem kan worden voorzien van een filter dat pollen en andere schadelijke stoffen uit de lucht verwijdert.

Verder is je woning opgetrokken uit duurzame materialen. Zoals duurzaam geteeld hout met een STIP certificering. Daarmee waarborgen we, dat het gebruikte hout voor 100% uit verantwoord beheerd bos komt en keramische dakpannen die een langere levensduur hebben dan die van beton.

Energiezuinig en toekomstbestendig

Voor het plan Buurtschap Het Burgje hebben wij de omgevingsvergunning aangevraagd voordat het gasloos bouwen verplicht werd. Uw woning heeft in de basis een gasaansluiting en een CV-ketel met een CW4-waarde. Wil jij wonen in de meest groene woning van dit moment? In Buurtschap Het Burgje is een woning zonder gas mogelijk! Bij de opties veranderd dan het volgende: de CV-ketel vervalt en de woning wordt niet op het gasnetwerk aangesloten waardoor uw kosten van vastrecht voor wat betreft gas komen te vervallen.

De woning wordt in basis voorzien van een 7,5 kW luchtwater warmtepomp. De luchtwater warmtepomp bestaat uit een binnen- en een buitenunit. De binnenunit is een cilinder unit. Deze is voorzien van een ingebouwd 200 liter boilervat. Een ingebouwde elektrische naverwarmer zorgt voor verwarming en warm tapwater. Tevens is de binnenunit voorzien van uitgebreide regelmogelijkheden, zoals een eco-functie, een weekklok met voorgeprogrammeerde vakantiefunctie en een legionella programma. Dit om een optimaal comfort én een hoog rendement te garanderen.

De binnenunit wordt onder de trap op de begane grond geplaatst. Indien uw woning geen trapkast heeft, wordt deze toegevoegd. De bergruimte die overblijft in deze kast is beperkt.

De opstelling van het buitendeel wordt op het dak van de aangebouwde berging geplaatst (evenwijdig aan de buitenmuur van de woning). In geval van een rijwoning wordt deze nabij de buitenberging geplaatst. De warmwatercapaciteit is anders dan bij een gasgestookte woning. Het elektraverbruik neemt door de keuze van deze optie toe. We adviseren u (indien mogelijk) om dit te compenseren door voor zonnepanelen te kiezen. Dit is een extra optie en niet bij de prijs inbegrepen.

Deze optie is alleen van toepassing op de standaard indeling en is niet geschikt om te koelen. Indien u voor een andere woningindeling en/of ligbad in de badkamer kiest, dient de capaciteit van de luchtwater warmtepomp opnieuw berekend te worden.

Alle woningen worden voorzien van een zone-regeling voor de vloerverwarming. Indien u voor de optie ‘gasloos’ kiest, komt deze regeling te vervallen. Dit gaat namelijk niet samen met de beschikbare ruimte voor de installatie in de trapkast en de beperkte mogelijkheid van de temperatuurregeling.

Duurzaamheid van de woningen

Energie
Een energiezuinige woning verliest weinig warmte en verbruikt weinig energie. Wij beperken de energievraag door:

  • De complete gebouwschil zeer goed isoleren zodat niet onnodig warmte verloren gaat.
  • Warmte die door ventilatie of douchen naar buiten gaat wordt beperkt en vervolgens zo goed mogelijk hergebruikt. Alle ruimten worden geventileerd middels, CO2 gestuurde, gebalanceerde ventilatie. Uit de warme lucht wordt de warmte gehaald via een warmtewisselaar.
  • Gebruik te maken van zonne-energie en natuurlijk daglicht. Dit doen wij met een zeer zuinige HR ketel en PV panelen.

Milieu
Duurzame materialen hebben van de bron tot het recyclen een lage milieubelasting. Vaak hebben vooral technische installatie-componenten een hoge milieulast. Dit is een belangrijke reden om terughoudend te zijn met de hoeveelheid techniek in een woning. De basis moet goed zijn en de infrastructuur in de woning moet goed zijn, zodat de techniek die hierop wordt aangesloten eenvoudig kan worden vervangen of uitgebreid met nieuwe technieken.

De toegepaste materialen zijn zorgvuldig uitgekozen zodat de balans tussen kwaliteit en milieulast goed is.

Gezondheid
Gezondheid bestaat uit drie onderdelen; luchtkwaliteit, thermische comfort en licht- en visueel comfort.

In ons concept maken wij gebruik van een gebalanceerd CO2 gestuurd ventilatiesysteem met warmteterugwinning wat gecombineerd wordt met vloerverwarming. Hierdoor ontstaat een gezonde luchtkwaliteit. De ligging in het landschap, het vele groen en water in het plangebied maakt dat de woningen ruim zicht hebben op het landschap.

Gebruikskwaliteit
Gebruikskwaliteit bestaat ook uit drie onderdelen; functionaliteit, technische kwaliteit en sociale veiligheid. De relatief brede woningmaat maakt dat de woning hier goed scoort. In ons concept kiezen wij vooral voor ruimte. Bij nieuwbouw scoren wij zeer hoog voor technische kwaliteit, wat wij bouwen is gewoon goed. Veiligheid is een belangrijk thema en wordt ook door bewoners zo gewaardeerd. Daarom voldoen de woningen aan de strenge eisen van het Politiekeurmerk.

Toekomstwaarde 
Toekomstwaarde is voor ons een belangrijk thema als het gaat over duurzaamheid. De toekomstwaarde wordt bepaald door de kwaliteit van de woning, de kwaliteit van de directe omgeving en de flexibiliteit. In ons concept zijn deze drie aspecten verwerkt zoals al eerder is toegelicht. De omgeving van Het Burgje en De Graven en het stedenbouwkundig plan maken dat de belevingswaarde hoog scoort door de hoge diversiteit en kwaliteit. De diversiteit en flexibilitiet van de woningen, de monumentale kwaliteit van Het Burgje en de landschappelijke ruimte in en om het plan zijn uniek!

Elektrische auto's

Eindeloze mobiliteit met We Drive Solar. Alles is bereikbaar met de allernieuwste elektrische auto's: 100% op de kracht van de zon van Buurtschap Het Brugje.

In Buurtschap Het Brugje biedt We Drive Solar toegang tot de mobiliteit van de toekomst. Er staat een wagenpark voor je klaar van de allernieuwste auto’s voor zowel korte ritten in de randstad als voor lange ritten door heel Nederland en daarbuiten. Nooit meer tanken, rijden op 100 % schone energie en vaste parkeer- en laadplek. De ideale auto voor je zakelijke afspraak, sportwedstrijd, familiebezoek of weekendje weg. 

De auto’s zijn voorzien van navigatie en airco. De verzekering en onderhoud zijn inbegrepen. Reserveren en openen gaat via een app.


Goed geregeld
Bij de koop van je woning is gedurende drie jaar een gratis ritbundel van 5 uur per maand inbegrepen met een auto van We Drive Solar. Wil je vaker rijden, dan sluit je een aantrekkelijk abonnement af bij We Drive Solar waarmee je meestal gunstiger uit bent dan met het leasen of kopen van een eigen auto. Wil je alvast meer weten, kijk dan op www.wedrivesolar.nl

Veelgestelde vragen

De veelgestelde vragen hebben wij hieronder voor jou inzichtelijk gemaakt.

Algemeen

Hoe gaat de aankoop van een woning in project in zijn werk?

Buurtschap Het Burgje wordt in 3 fasen verkocht. Als je je ingeschreven hebt, neemt de makelaar contact met je op.

Hoe weet ik in welke prijsklasse ik kan kopen en wat dat per maand gaat kosten?

Wij werken samen met de onafhankelijke hypotheekadviseurs Halbertsma van den Boom en Hanno om jouw financiële mogelijkheden inzichtelijk te maken. Halbertsma van den Boom regelt alles voor je hypotheek; van het advies tot en met de overdracht bij de notaris. Kijk op hvdb-online.nl of neem direct contact op via odijk@hvdb-online.nl Hanno geeft hypotheekadvies van ervaren adviseurs. Voor het afsluiten van je hypotheek doe je zoveel mogelijk zelf, wat zorgt voor aantrekkelijke tarieven. Kijk op hanno.nl voor meer informatie.

​Is in Buurtschap Het Burgje een woning zonder gas mogelijk?

Voor het plan Buurtschap Het Burgje hebben wij de omgevingsvergunning aangevraagd voordat het gasloos bouwen verplicht werd. Uw woning heeft in de basis een gasaansluiting en een CV-ketel met een CW4-waarde. Wil jij wonen in de meest groene woning van dit moment? In Buurtschap Het Burgje is een woning zonder gas mogelijk! Bij de opties veranderd dan het volgende: de CV-ketel vervalt en de woning wordt niet op het gasnetwerk aangesloten waardoor uw kosten van vastrecht voor wat betreft gas komen te vervallen.

Zelf samenstellen

Is het mogelijk om meer aansluitpunten en spotjes toe te voegen?

Ja, dat is mogelijk. In het pluspakket kan het aantal elektrapunten worden vergroot en is het mogelijk om spotjes te kiezen in het plafond van de woonkamer en de badkamer.

Wat zijn mijn opties in het zelf samenstellen van een eigen woning?

Je kunt kiezen uit een rijke selectie van zorgvuldig ontworpen opties. Het complete aanbod van beschikbare opties, inclusief de prijzen, vind je in het optieboek dat bij verkoop online te vinden is.

Hoe weet ik wat de beste opties voor mijn situatie zijn?

Onze woonconsulent helpt jou graag met het kiezen van de voor jou meest ideale opties en het verder samenstellen van je woning.

Hoeveel tijd heb ik om mijn keuzes te maken?

In overleg wordt er een uiterlijke datum afgesproken waarop je jouw keuzes moet hebben gemaakt. Na verval van deze datum zijn de keuzes definitief en worden ze doorgegeven aan de fabriek.

Keukenindelingen

Is het mogelijk een eigen keuken te kiezen?

Voor alle woningen zijn vooraf keukenindelingen ontworpen. Je kan zelf kiezen welke keukenopstelling jij het mooiste vindt.

Worden de woningen verkocht inclusief een standaard keuken?

De rijwoningen Stella X en Stella XL worden verkocht inclusief een standaard keuken. Bij alle andere woningen is er geen keuken meegenomen en moet je rekening houden met extra kosten.

Wie is jullie keukenleverancier?

Wij werken samen met keukenleverancier Voortman Keukens.

Badkamer

Is het mogelijk een eigen badkamer te kiezen?

Je kan kiezen uit verschillende badkamer varianten en zo bepalen wat het beste bij jou of jouw gezin past. Naast de basisindeling is er keuze uit diverse varianten tot uitbereiding

Worden de woningen verkocht inclusief een standaard badkamer?

De woningen worden opgeleverd inclusief badkamer en toilet met sanitair en tegelwerk.

Is het mogelijk de badkamer casco op te laten leveren?

De mogelijkheid bestaat om de badkamer inclusief de aansluitpunten conform een van de indelingsvarianten casco op te laten leveren. Tijdens de realisatie is het echter niet meer mogelijk om af te wijken van de door ons voorgelegde indelingsvarianten.

Mis niks!

Wil je op de hoogte blijven? Volg nu de nieuwste ontwikkelingen van Buurtschap Het Burgje door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!
Ja, stuur mij de nieuwsbrief!