Meer weten? Mail Boris Boris@buurtschaphetburgje.nl
Bekijk de woningen

De omgeving

Tussen groene landerijen en verscholen tussen de fruit boomgaarden ligt Buurtschap Het Burgje. Centraal gelegen direct naast het dorp Odijk. 3 minuten van de A12, 5 minuten fietsen naar Station Bunnik en 30 minuten fietsen naar de binnenstad van Utrecht. Een markant en duurzaam nieuwbouwproject met veel ruimte om te genieten van de vrijheid die het buitenleven biedt met binnen handbereik alle voordelen die het dorp Odijk en de stad Utrecht hebben.

Zaterdagochtend lopend naar het hart van Odijk. Eerst een kopje koffie halen bij Het Wapen van Odijk om vervolgens een vers broodje te halen bij warme bakker en een lekker stukje vlees voor op de BBQ bij ambachtelijke slagerij. De zon schijnt die middag en je parkeert binnen no time je fiets op ledig erf en slentert langs de oude gracht het mooie Utrecht in.

Wonen in Buurtschap Het Burgje betekent voor sportliefhebbers veel ruimte en faciliteiten binnen handbereik. Kilometers fietsen door de uitgestrekte landerijen, hardlopen en wandelen over de mooie paden of een potje tennissen op de banen van SVOT. Hockey, fitness, atletiek het kan allemaal in de nabij geleden plaatsen Bunnik, Zeist en Driebergen. Voor de kinderen zijn de scholen en opvang op fietsafstand.

2017 1121 006 Kaart Website Het Burgje V4

Geschiedenis

Het Kromme Rijn gebied wordt gedomineerd door de meanderende rivier. De bewoningsgeschiedenis van Odijk gaat tot zo’n 2000 jaar terug. De Romeinen ontdekten het gebied ook al snel. Zij bouwden kort na het begin van de huidige jaartelling bij Fectio, tegenwoordig Vechten, een belangrijk Castellum (fort).

Ligging in het landschap

De vruchtbare gronden zijn ideaal voor fruitteelt. Het Buurtschap bevindt zich precies op een plek met veel historie. Wonen en leven in Buurtschap Het Burgje betekent duurzaam en kleinschalig wonen in landelijk gebied en in de nabijheid van de grote stad met een uitstekende centrale ligging en bereikbaarheid. Het beste van beide werelden!

Hey, ik ben Boris

Heb je interesse in een woning? Bekijk alle woningen op de situatiekaart en vul het officiële inschrijfformulier in via jouw eigen account.

  • Als eerst op de hoogte als er info is over de woningen
  • Updates van de stand van zaken
  • Inspiratie rondom het gebied
Je hebt je al geregistreerd. Ga naar je accountpagina om je gegevens in te zien of ze te wijzigen.
Je kan me ook volgen op Instagram instagram.com/buurtschaphetburgje
of op Facebook facebook.com/buurtschaphetburgje