Meer weten? info@buurtschaphetburgje.nl
Bekijk de woningen

Explorius heeft samen met Nijhuis Bouw het plan voor deelauto’s in de woonwijk gerealiseerd. Zo wordt ingespeeld op een veranderend autobezit en –gebruik. De eerste elektrische auto's voor Buurtschap Het Burgje zijn op woensdag 24 juni geleverd. 

Vanuit Explorius is in het stedenbouwkundig plan voor Buurtschap Het Burgje veel tijd besteed aan ruimtelijke kwaliteit en sociale duurzaamheid. De opzet van het plan is een met groen omzoomde buurtschap waarin ook binnen de plangrenzen ruimte behouden wordt voor zoveel mogelijk groen. De mate van verkeersintensiteit en parkeerbehoefte drukt op de ruimte die kan worden ingericht voor groen. In de ontwikkeling van het ontwerp werd een kentering van de parkeerbehoefte duidelijk, mede door de opkomst van deelmobiliteit. Een maatschappij waar de behoefte van het bezitten van een auto verschuift naar een behoefte afhankelijk van het gebruik daarvan.

Het stedenbouwkundig plan van Het Burgje gaat uit van de huidige parkeernorm behorend bij een woonwijk als Het Burgje, maar er wordt geanticipeerd op een afname van de parkeerbehoefte door een aantal parkeerplaatsen in het groen uit te voeren in een verharding die eenvoudig plaats kan maken voor meer groen.

Deelmobiliteit past goed bij de duurzaamheidsambitie van het plan. Explorius en We Drive Solar hebben bij dit plan de handen ineen geslagen. Explorius en Nijhuis Bouw hebben voor de nieuwe bewoners een abonnement afgesloten, zodat zij de deelauto’s direct kunnen gaan gebruiken. Voor bewoners die nu een tweede auto hebben kan de deelauto van We Drive Solar al snel als plaatsvervangend worden ingezet. Het abonnement kan zelfs zo worden afgestemd op het gebruik dat ook het bezit van een eerste auto niet langer een vereiste is.

Goed geregeld

Bij de koop van je woning is gedurende drie jaar een gratis ritbundel van 5 uur per maand inbegrepen met een auto van We Drive Solar. Wil je vaker rijden? Dan sluit je een aantrekkelijk abonnement af bij We Drive Solar waarmee je meestal gunstiger uit bent dan met het leasen of kopen van een eigen auto. Wil je meer weten? Kijk dan op www.wedrivesolar.nl

Terug naar overzicht

Veelgestelde vragen

De veelgestelde vragen hebben wij hieronder voor jou inzichtelijk gemaakt.

Algemeen

Hoe gaat de aankoop van een woning in project in zijn werk?

Buurtschap Het Burgje wordt in 3 fasen verkocht. Als je je ingeschreven hebt, neemt de makelaar contact met je op.

Hoe weet ik in welke prijsklasse ik kan kopen en wat dat per maand gaat kosten?

Wij werken samen met de onafhankelijke hypotheekadviseurs Halbertsma van den Boom en Hanno om jouw financiële mogelijkheden inzichtelijk te maken. Halbertsma van den Boom regelt alles voor je hypotheek; van het advies tot en met de overdracht bij de notaris. Kijk op hvdb-online.nl of neem direct contact op via odijk@hvdb-online.nl Hanno geeft hypotheekadvies van ervaren adviseurs. Voor het afsluiten van je hypotheek doe je zoveel mogelijk zelf, wat zorgt voor aantrekkelijke tarieven. Kijk op hanno.nl voor meer informatie.

​Is in Buurtschap Het Burgje een woning zonder gas mogelijk?

Voor het plan Buurtschap Het Burgje hebben wij de omgevingsvergunning aangevraagd voordat het gasloos bouwen verplicht werd. Uw woning heeft in de basis een gasaansluiting en een CV-ketel met een CW4-waarde. Wil jij wonen in de meest groene woning van dit moment? In Buurtschap Het Burgje is een woning zonder gas mogelijk! Bij de opties veranderd dan het volgende: de CV-ketel vervalt en de woning wordt niet op het gasnetwerk aangesloten waardoor uw kosten van vastrecht voor wat betreft gas komen te vervallen.

Zelf samenstellen

Is het mogelijk om meer aansluitpunten en spotjes toe te voegen?

Ja, dat is mogelijk. In het pluspakket kan het aantal elektrapunten worden vergroot en is het mogelijk om spotjes te kiezen in het plafond van de woonkamer en de badkamer.

Wat zijn mijn opties in het zelf samenstellen van een eigen woning?

Je kunt kiezen uit een rijke selectie van zorgvuldig ontworpen opties. Het complete aanbod van beschikbare opties, inclusief de prijzen, vind je in het optieboek dat bij verkoop online te vinden is.

Hoe weet ik wat de beste opties voor mijn situatie zijn?

Onze woonconsulent helpt jou graag met het kiezen van de voor jou meest ideale opties en het verder samenstellen van je woning.

Hoeveel tijd heb ik om mijn keuzes te maken?

In overleg wordt er een uiterlijke datum afgesproken waarop je jouw keuzes moet hebben gemaakt. Na verval van deze datum zijn de keuzes definitief en worden ze doorgegeven aan de fabriek.

Keukenindelingen

Is het mogelijk een eigen keuken te kiezen?

Voor alle woningen zijn vooraf keukenindelingen ontworpen. Je kan zelf kiezen welke keukenopstelling jij het mooiste vindt.

Worden de woningen verkocht inclusief een standaard keuken?

De rijwoningen Stella X en Stella XL worden verkocht inclusief een standaard keuken. Bij alle andere woningen is er geen keuken meegenomen en moet je rekening houden met extra kosten.

Wie is jullie keukenleverancier?

Wij werken samen met keukenleverancier Voortman Keukens.

Badkamer

Is het mogelijk een eigen badkamer te kiezen?

Je kan kiezen uit verschillende badkamer varianten en zo bepalen wat het beste bij jou of jouw gezin past. Naast de basisindeling is er keuze uit diverse varianten tot uitbereiding

Worden de woningen verkocht inclusief een standaard badkamer?

De woningen worden opgeleverd inclusief badkamer en toilet met sanitair en tegelwerk.

Is het mogelijk de badkamer casco op te laten leveren?

De mogelijkheid bestaat om de badkamer inclusief de aansluitpunten conform een van de indelingsvarianten casco op te laten leveren. Tijdens de realisatie is het echter niet meer mogelijk om af te wijken van de door ons voorgelegde indelingsvarianten.

Mis niks!

Wil je op de hoogte blijven? Volg nu de nieuwste ontwikkelingen van Buurtschap Het Burgje door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!
Ja, stuur mij de nieuwsbrief!